IMIS | Lifewatch regional portal

You are here

IMIS

[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Agenda voor de toekomst - Morfologie Mesoschaal: deelrapport 3. Gevoeligheidsanalyse voor morfologische simulaties in de Westerschelde
Meire, D.; Plancke, Y.; De Maerschalck, B.; Mostaert, F. (2019). Agenda voor de toekomst - Morfologie Mesoschaal: deelrapport 3. Gevoeligheidsanalyse voor morfologische simulaties in de Westerschelde. Versie 3.0. WL Rapporten, 14_024_3. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. 47 + 40 p. bijl. pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. , meer

Beschikbaar in  Auteurs 
Documenttype: Projectrapport

Trefwoorden
  Hydraulics and sediment > Morphology > Sediment balance
  Numerical modelling
  ANE, Nederland, Westerschelde [Marine Regions]
Author keywords
  Morfologie; Morfologische simulaties; Gevoeligheid; Delft3D

Project Top | Auteurs 
 • AvdT - Sedimentatie op drempels, meer

Contactgegevens

Opdrachtgever: Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie (VNSC), meer


Auteurs  Top 

Abstract
  Het project ’Hydro- en sedimentdynamische en morfologische processen op meso-schaal’, dat onderdeel is van thema 7 uit de Agenda “Morfologische en ecologische effecten sedimentstrategie”, tracht de inzichten in de hydro- en sedimentdynamische en morfologische processen op meso-schaal te verbeteren. In dit rapport wordt de gevoeligheid van verschillende parameters op het morfologische resultaat nagegaan, voornamelijk gefocust op de drempelgebieden (drempel van Hansweert en drempel van Frederik). De parameters die worden onderzocht zijn de type sedimenttransport formulering, de morfologische factor (MF), de correcties voor de bodemhelling (αbn en αbs). Qua hydrodynamische parameters werd gevarieerd met de ruwheid, 3D effecten (ofwel 3D-model met 2 lagen ofwel gebruik makend van secondaire stroming optie). Tot slot werd een gridverfijning geprobeerd en werden ook de eigenschappen van het sediment zelf (D50 en sedimentfracties) aangepast.

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs