IMIS | Lifewatch regional portal

You are here

IMIS

[ report an error in this record ]basket (0): add | show Print this page

Voedselecologie en gedrag van overwinterende watervogels langs de Zeeschelde: een methodologische studie
Van Ryckegem, G.; De Regge, N.; Van den Bergh, E. (2006). Voedselecologie en gedrag van overwinterende watervogels langs de Zeeschelde: een methodologische studie. Rapport van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, 2006.28. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek: Brussel.
Part of: Rapport van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek: Brussel. ISSN 1782-9054, more

Available in  Authors 
Document type: Scientific report

Keywords
  Behaviour > Feeding behaviour
  Fauna > Aquatic organisms > Aquatic animals > Aquatic birds
  Overwintering
  Taxa > Species > Migratory species
  Belgium, Zeeschelde [Marine Regions]
  Brackish water; Fresh water

Authors  Top 
 • Van Ryckegem, G., more
 • De Regge, N., more
 • Van den Bergh, E., more

Abstract
  Het rapport begint, na een algemene inleiding, met een inventarisatie van de huidige kennis betreffende vijf watervogelsoorten in de Zeeschelde. Welke datasets zijn voorhanden die de huidige kennis van watervogels ondersteunen en wat weten we over de soorten. Hiervoor wordt voor elke soort een samenvatting gegeven over de huidige kennis betreffende hun overwinteringsstrategie en voedselecologie in het algemeen en specifiek voor de Zeeschelde. In een volgend hoofdstuk schetsen we de veelheid aan kennisleemten en formuleren we de bijhorende relevante beleidskaders. Vervolgens benaderen we de vraagstelling door een uitvoerige beschrijving te geven van de onderzoekstechnieken die mogelijk kunnen ingezet worden om een antwoord te formuleren op de kennishiaten. Tenslotte worden een aantal onderzoeksstrategieën geformuleerd met beslissingsdiagrammen om tot de best toepasbare methode te komen.

All data in the Integrated Marine Information System (IMIS) is subject to the VLIZ privacy policy Top | Authors