IMIS | Lifewatch regional portal

You are here

IMIS

[ report an error in this record ]basket (0): add | show Print this page

Tweede sluis Waaslandhaven: verslag van de meetcampagnes Berendrecht- en zandvlietsluis
De Mulder, T.; Vercruysse, J.B. (2007). Tweede sluis Waaslandhaven: verslag van de meetcampagnes Berendrecht- en zandvlietsluis. versie 2.0. WL Rapporten, 760_03A. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. IV, 21 + 49 p. bijlagen pp.
Part of: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. , more

Available in  Authors 
Document types: Final report; Project report

Keywords
  Docks
  Hydraulic structures > Locks > Filling and emptying system
  In situ measurements
  In-situ measurements
  Levels > Water levels
  Navigation channels
  Belgium, Zeeschelde, Antwerp Harbour, Berendrecht Lock [Marine Regions]; Belgium, Zeeschelde, Antwerp Harbour, Waasland Harbour [Marine Regions]; Belgium, Zeeschelde, Antwerp Harbour, Zandvliet Lock [Marine Regions]
  Brackish water

Contact details

Proposer: Vlaamse overheid; Beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken; Vlaams Ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken; Departement Mobiliteit en Openbare Werken; Afdeling Maritieme Toegang, more


Authors  Top 
 • De Mulder, T., more
 • Vercruysse, J.B., more

Abstract
  In het kader van het ontwerp van een tweede sluistoegang tot de Waaslandhaven, bleek het wenselijk om in situ metingen te verrichten in de Berendrecht- en de Zandvlietsluis. Het vul- en ledigingssysteem van de nieuwe sluis zal immers ook bestaan uit korte omloopriolen in de sluishoofden. De metingen betreffen tijdreeksen van waterstanden (in de kolk, maar ook in het dok en in de toegangsgeul kant Schelde) en langse hellingen van de waterspiegel.
  Deze laatste grootheid is een maat voor de troskrachten die aangemeerde schepen tijdens de schutting ondervinden. Dit rapport beschrijft de uitgevoerde meetcampagnes.
  De verzamelde meetgegevens zullen enerzijds toelaten om numerieke modellen te calibreren en te valideren. Anderzijds zullen de meetgegevens toelaten om een pragmatisch troskrachtcriterium voor de nieuws sluis te bepalen.

All data in the Integrated Marine Information System (IMIS) is subject to the VLIZ privacy policy Top | Authors