IMIS | Lifewatch regional portal

You are here

IMIS

[ report an error in this record ]basket (0): add | show Print this page

Hydraulische simulaties voor verschillende varianten van de westelijke dam met een verfijnd Oostende-model: eindrapport
Verelst, N.; Delgado, R.; Janssens, J.; Verwaest, T.; De Mulder, T.; Mostaert, F. (2010). Hydraulische simulaties voor verschillende varianten van de westelijke dam met een verfijnd Oostende-model: eindrapport. Versie 2.0. WL Adviezen, 627_14. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. V, 53 pp.
Part of: WL Adviezen. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. , more

Available in  Authors 
Document type: Advice text

Keywords
  Flow simulation
  Hydraulics and sediment > Hydrodynamics > Tides
  Modelling
  Numerical modelling
  ANE, Belgium, Oostende Harbour [Marine Regions]
  Marine/Coastal
Author keywords
  Delft3D

Contact details

Proposer: Vlaamse overheid; Beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken; Vlaams Ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken; Departement Mobiliteit en Openbare Werken; Afdeling Maritieme Toegang, more


Authors  Top 
 • Verelst, N.
 • Delgado, R., more
 • Janssens, J., more

Abstract
  In het kader van het plan Openbare Werken – Oostende (OW – Oostende) van de Vlaamse Overheid werd de constructie van een nieuwe havenmond voor Oostende gepland. Om de interactie tussen de nieuwe structuren en de stroming voor verschillende configuraties na te gaan, werd aan het Waterbouwkundig Laboratorium een nieuw hydrodynamisch Delft3D – model ontwikkeld.

  De eerste sectie van dit rapport betreft een algemene inleiding over het bestaande Oostende – model (ODM). In de probleemstelling die daarop volgt, wordt de nood van een Oostende – model met een hogere resolutie aangetoond. In de derde en vierde sectie wordt dieper ingegaan op het modeleren van de hydrodynamica en het verfijnen van het ODM. Tenslotte volgt nog een beperkte validatie van het nieuw verfijnde model (RODM) alvorens de resultaten van de simulaties voor de verschillende eindconfiguraties te bespreken. Alle simulaties werden uitgevoerd met het Delft3D – softwarepakket.


All data in the Integrated Marine Information System (IMIS) is subject to the VLIZ privacy policy Top | Authors