IMIS | Lifewatch regional portal

You are here

IMIS

[ report an error in this record ]basket (0): add | show Print this page

Atlas van de flora van Vlaanderen en het Brussels Gewest
Van Landuyt, W.; Hoste, I.; Vanhecke, L.; Van Den Bremt, P.; Vercruysse, W.; de Beer, D. (Ed.) (2006). Atlas van de flora van Vlaanderen en het Brussels Gewest. Flo.Wer/Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek/Nationale Plantentuin van België: Brussel. ISBN 90-726-1968-4. 1007 pp.

Available in  Authors 
  VLIZ: Botany BOT.108 [100936]

Keywords
  Coastal zone
  Documents > Atlases
  Flora
  Belgium, Belgian Coast [Marine Regions]; Belgium, Brussels Gewest; Belgium, Flanders [Marine Regions]
  Marine/Coastal; Brackish water; Fresh water; Terrestrial

Authors  Top 
 • Van Landuyt, W., editor, more
 • Hoste, I., editor
 • Vanhecke, L., editor
 • Van Den Bremt, P., editor
 • Vercruysse, W., editor
 • de Beer, D., editor

Content
 • Vanhecke, L.; Hoste, I. (2006). Met vallen en opstaan: het verhaal van de tweede kartering, 1972-2004, in: Van Landuyt, W. et al. (Ed.) Atlas van de flora van Vlaanderen en het Brussels Gewest. pp. 14-31, more

Abstract
  De “Atlas van de Flora van Vlaanderen en het Brussels Gewest” is het resultaat van 33 jaar florakartering door vrijwilligers en professionelen. In het boek worden ongeveer 1417 soorten besproken. Voor elke soort wordt een kaart weer gegeven met de verspreiding in de periode 1939-1971 en in de periode 1972-2004. Voor 250 soorten wordt een extra kaart voorzien met de verspreiding voor 1939. In de commentaarteksten wordt de standplaats en ecologie, de verspreiding en de trend en populatiegrootte van de soorten besproken. De ruim 850 pagina’s soortbesprekingen en de verspreidingskaarten vormen de kern van dit boek. Daarnaast geven de inleidende hoofdstukken belangrijke extra informatie over de historiek van het project, de methodiek, de globale veranderingen in de flora, een Rode Lijst en de geografische aspecten van de plantenverspreiding. Het boek zal ongetwijfeld voor lange tijd het standaardwerk blijven wat betreft verspreiding en abundantie van planten in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit boek kwam er op initiatief van de vereniging Flo.Wer en wordt uitgegeven door de Nationale Plantentuin en het Instituut voor natuur- en bosonderzoek. Het project werd echter gerealiseerd in samenwerking met talrijke andere instanties en verenigingen waaronder Natuurpunt, Likona, AMINAL afd. Natuur, het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoep en het Brussels Instituut voor Milieubeheer.

All data in the Integrated Marine Information System (IMIS) is subject to the VLIZ privacy policy Top | Authors