LifeWatch Maritime Industry Advisory Board | Lifewatch regional portal

You are here

LifeWatch Maritime Industry Advisory Board

LifeWatch laat zich adviseren door een Maritime Industry Advisory Board (MIAB) om een optimale valorisatie naar de maritieme industrie te realiseren. In de aanloop naar deze MIAB werd in januari 2020 de LifeWatch Maritime Industry Workshop georganiseerd. De eerste vergadering van de MIAB zelf ging door op 25 september, als een online bijeenkomst.

Brochure "LifeWatch for Maritime Industry"

Klik op de figuren hieronder om de brochure "LifeWatch for Maritime Industry" te downloaden.

 

LifeWatch Maritime Industry Advisory Board Meeting (25/09/2020)

De eerste meeting van de LifeWatch MIAB ging door op vrijdag 25 september 2020.

Tijdens deze online bijeenkomst presenteerden we hoe we in samenwerking met het Vlaams Supercomputing Centrum (VSC) werken aan het ter beschikking stellen van de LifeWatch data op de performante VSC ICT infrastructuur en gingen we na wat de data vragen vanuit de Blauwe Economie zijn. Deelnemers kregen de kans om aan de experten van het VSC concrete vragen te stellen over de mogelijkheden en opportuniteiten over het gebruik van hun infrastructuur. Daarnaast keken we ook samen met de Blauwe Cluster naar de mogelijkheden om hierrond use cases, zoals een Digital Twin van de Noordzee, op te zetten.

Agenda en scope van de meeting: Klik hier

Verslag van het verloop van de workshop: Klik hier

 

LifeWatch Maritime Industry Workshop (23/01/2020)

Op 23 januari 2020 organiseerde LifeWatch VLIZ een eerste overleg met verscheidene geïnteresseerde maritieme bedrijven en studiebureaus (waaronder Jan De Nul Group, DEME, Maritech, Haedes, Antea, blauwecluster en Arcadis) tijdens de 1ste LifeWatch Maritime Industry Workshop. Dit is eerste stap naar een duurzame samenwerking tussen LifeWatch en innovatieve industriepartners om te beantwoorden aan de groeiende behoefte voor meer integratie tussen industrie, wetenschap en data. Later deze lente volgt de lancering van de LifeWatch Maritime Industry Advisory Board (MIAB).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agenda en scope van de meeting: Klik hier

Kort verslag van het verloop van de workshop: Klik hier

Presentaties van de workshop: 

 

Kaartjes met industriele activiteiten en LifeWatch observatie punten

 
 

Voor verdere vragen, gelieve info@lifewatch.be te contacteren.