IMIS | Lifewatch regional portal

You are here

IMIS

[ report an error in this record ]basket (0): add | show Print this page

Studie ten behoeve van aanleg van overstromingsgebieden en natuurgebieden in het kader van het Sigmaplan: ondersteunende studies: Schelde Zone 3 – Cluster Bornem
Coen, L.; Plancke, Y.; Wang, L.; Peeters, P.; Mostaert, F. (2013). Studie ten behoeve van aanleg van overstromingsgebieden en natuurgebieden in het kader van het Sigmaplan: ondersteunende studies: Schelde Zone 3 – Cluster Bornem. Versie 3.0. WL Rapporten, 12_053. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. V, 28 + 31 p. bijl. pp.
Part of: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. , more

Available in  Authors 
Document type: Project report

Keywords
  Numerical modelling
  Water management > Hydraulics > Hydrodynamic models
  Water management > Water policy > Policy support
  Belgium, Zeeschelde [Marine Regions]
Author keywords
  Actualisatie Sigmaplan; Oudbroekpolder; Schellandpolder; GOG; GGG

Contact details

Proposer: Vlaamse overheid; Beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken; Waterwegen en zeekanaal NV; Afdeling Zeeschelde, more


Authors  Top 
 • Coen, L., more
 • Plancke, Y., more
 • Wang, L.

Abstract
  Met betrekking tot het geactualiseerde SIGMAPLAN 'Veiligheid + Natuurlijkheid' dienen tegen 2015 diverse projecten in realisatie te zijn. Ter voorbereiding van de realisatie van deze projecten startte nv W&Z, Afdeling Zeeschelde studies op ten behoeve van de aanleg van overstromingsgebieden en natuurgebieden. Het Waterbouwkundig Laboratorium onderzoekt de mogelijkheden van verschillende inrichtingsvarianten voor de aan te leggen zones. Bij de inrichting ligt de nadruk op het halen van het vooropgestelde veiligheidsniveau (risicobenadering) en natuurdoelstellingen (IHD’s, OS 2010, LTV Schelde-estuarium).

  Dit rapport bestudeert de mogelijke inrichtingsvarianten (GOG, GGG, ontpoldering) voor de Cluster Bornem. Hierbij wordt gekeken naar de effecten van de inrichtingsvarianten op zowel de waterstanden (veiligheid) als de stromingen (bevaarbaarheid en morfologie).


All data in the Integrated Marine Information System (IMIS) is subject to the VLIZ privacy policy Top | Authors